POC, uusia ystäviä ja tulivuoria

Ensimmäinen kurssipäivä ja osasin ostaa Bono-kortin paikallisen naisen pienen opastuksen avulla. Oli lohdullista kuulla, että Melaniekin oli kyseiseen toimintoon tarvinnut apua. Oikea ratikka löytyi helpolla ja puolessa tunnissa olimme La Lagunan kaupungissa.

Matkalla La Lagunaan

Ensimmäisen päivän aiheena oli rasismi. Aihetta alustamassa oli Vicky, Senegalista Teneriffalle tullut maahanmuuttaja. Teneriffalle tulee paljon pakolaisia Afrikan puolelta, koska merimatka on paljon lyhyempi kuin manner-Eurooppaan.

Vicky jakoi meidät ryhmiin, joissa jaoimme ajatuksiamme rasismista Vickyn jakamien kuvien ja sloganeiden pohjalta. POC, People of colour, oli minulle uusi lyhenne, jota käytetään värillisistä ihmisistä.

Lyhyesti ryhmäkeskusteluista; rasismia on kaikkialle. Rasismin kohteet poikkeavat maakohtaisesti. Romaniassa rasismin kohteena ovat pääasiassa romanit. Puolassa ei rasismia juurikaan esiinny, sinne saapuvat pakolaiset ovat pääasiassa Ukrainasta.

Ensimmäinen päivä meni nopeasti toisiimme tutustuessa ja kurssin aihetta hieman pintaraapaisten. Ihanaa on kuunnella puheensorinaa kun tauoilla kaikki juttelevat kuka mitenkin englantia murtaen. Mukava ja rento porukka.

Illalla lähdimme retkelle Teide-vuorelle. Teneriffan kaikki vuoret ovat tulivuoria ja tulivuoren purkauksia on saarella ollut noin sadan vuoden välein. Oppaanamme retkellä oli Javier, joka osasi kertoa kattavasti saaren luonnosta ja eläimistä. Ja illan pimennyttyä saimme myös kattavan opastuksen Teneriffan tähtitaivaaseen.